Wat is een spanplafond en wat kost het

Spanplafonds zijn een innovatief plafondconcept voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woning- en utiliteitsbouw en de utiliteitsbouw.

Onze unieke plafondoplossing biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor uw plafonds, van een wit mat plafond tot volledig verlichte plafonds of wandbekledingen, bedrukte plafonds, akoestische plafonds en nog veel meer. Gebruik Spanplafonds om een verouderd bestaand plafond of andere onaantrekkelijke structuren te bedekken, of maak onderscheidende ontwerpen voor nieuwbouwprojecten. Welk project u ook heeft, wij werken samen met u, respectievelijk uw interieurontwerper/architect, om een oplossing te creëren die past bij uw smaak en budget. Bekijk hier meer over: Spanplafond plaatsen: Voor- en nadelen, onderhoud & Prijsspanplafond

Spanplafonds zijn verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en verschillende afwerkingen (mat, satijn, hoogglans) en bieden een extra stijlvolle functie voor elke ruimte. Naast de esthetiek biedt een Spanplafond grote technische voordelen ten opzichte van traditionele plafonds. Het kan geopend en gesloten worden zonder schade, waardoor het een onverslaanbaar systeem is om bijvoorbeeld bestaande leidingen, bedrading, leidingwerk en service armaturen te verbergen met behoud van de toegankelijkheid en tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling. Onze hoogglansafwerking is een van onze meest populaire stijlen, die een spiegeleffect creëert dat een ruimte hoger, groter en luxueuzer laat lijken. Daarnaast reflecteert het hoge reflecterende oppervlak het natuurlijke licht en de elektrische verlichting in de kamer, waardoor de helderheid aanzienlijk toeneemt. Het is daarom de perfecte oplossing voor mooie lage plafonds in combinatie met onvoldoende licht in een ruimte, een situatie die vaak voorkomt in kelders.

Nieuwbouw

Spanplafonds zijn populair om te gebruiken in nieuwbouwprojecten om een stijlvol en eigentijds plafondontwerp te creëren met onderscheidende verlichtingsoplossingen, die met geen enkel ander plafondsysteem kunnen worden gerealiseerd!

Als u op zoek bent naar een Spanplafondoplossing in uw nieuwe woning of in een commerciële omgeving, raden wij u aan om in een vroeg stadium van uw project contact met ons op te nemen om u te helpen bij het nemen van beslissingen:

 • Waar onze mooie Spanplafondontwerpen UW stijl het beste tot zijn recht kunnen laten komen.
 • Welke van onze zeer unieke LED-verlichtingsoplossingen u wilt inbouwen, bijvoorbeeld een volledig verlicht plafond als onderdeel van een gang of LED-goten langs de rand van de badkamer enz.
 • Waar u geld kunt besparen, wanneer u voor een Spanplafond kiest, bijvoorbeeld omdat u bij de montage van onze Spanplafonds onder een gipsplafond geen plafond hoeft af te werken of omdat u de balken afhankelijk van de individuele situatie zelfs volledig open kunt laten.
 • Ons advies & bestek is altijd gratis! Bel ons daarom al in de planningsfase van uw nieuwe project om u te ontmoeten.

Renovaties

spanplafonds

Spanplafonds zijn een handige en goed uitziende keuze voor renovatieprojecten.

Veel bestaande woningen zijn bijvoorbeeld gebouwd met plafonds met gestippelde / popcorn plafonds, deels om onvolkomenheden van de gipsplafonds te bedekken, die er verouderd kunnen uitzien. Huiseigenaren met die plafonds die hun huis willen updaten staan voor de moeilijke taak om eerst de gestippelde / popcorn afwerking te verwijderen, voordat ze een bijgewerkte afwerking kunnen aanbrengen. Het proces is tijdrovend, rommelig en het is vaak moeilijk om een perfect resultaat te bereiken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het erg duur zou kunnen zijn, als de oude plafondafwerking asbest bevat, wat vrij gebruikelijk was voor 1990.

Onze rekbare plafonds bieden een moderne oplossing die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar die ook geïnstalleerd kan worden zonder het verwijderen van het oude plafond. De installatie kan vaak binnen een dag worden voltooid voor een gemiddelde grootte van een woonruimte en in de meeste gevallen hoeft het meubilair niet eens te worden verplaatst. Het is tijd om na te denken over uw oude plafonds en hoe mooi ze eruit zouden kunnen zien met een fris nieuw ontwerp. Naast het ontwerp kunt u profiteren van de technische voordelen van onze Spanplafonds, zoals de

 • verbeterde ruimte-akoestiek
 • antistatische oppervlakken -> geen stofvanger! Als er iets op zit, kunt u het eenvoudig met een microdoekdoekje afvegen.
 • de toegankelijkheid van alle structuren boven ons Spanplafond te behouden
 • weerstand tegen vocht en chloor -> geen vervorming van plafonds en dus ook de beste en mooiste oplossing voor uw badkamer of zwembad.

Onze rekbare plafonds zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en stijlen om aan uw individuele behoeften te voldoen:

 • Matte afwerking
 • Satijnen afwerking
 • Hoogglans afwerking (spiegeleffect)
 • Metalen afwerking
 • Velours
 • Doorschijnende membranen (voor verlichte plafonds en wanden)
 • Microgeperforeerde membranen (voor een betere ruimte-akoestiek)

Hoe werkt het?

Een spanplafond is een systeem van verlaagde plafonds bestaande uit twee basiscomponenten:

 • een perimeterrail gemonteerd op een bestaand plafond (gipsplaat, hout, beton, etc.) of op een muur.
 • een zeer duurzaam lichtgewicht, vuilafstotend en antistatisch plafondmembraan, dat altijd een op maat gemaakt stuk is tot 800 m² (vraag ons naar oplossingen voor grotere plafonds), dat precies de contouren van de bestaande ruimte heeft.
 • Kies de kleur en afwerking die past bij uw smaak en interieurontwerp, en wij rekken de op maat gemaakte plafondmembraan van wand tot wand voor u uit. Bekijk deze korte clip om een idee te krijgen hoe het werkt.

Onze rekplafonds kunnen worden toegepast vanaf ca. 1″ onder een bestaand plafond of andere structuren zoals open balken/afwerkers, enz. Alle plafondarmaturen die u kent van traditionele plafonds kunnen worden verwerkt in onze Spanplafonds. Wij bieden een verscheidenheid aan geavanceerde en energiebesparende LED-verlichtingsoplossingen en vinden de geschikte stijl voor u, wat uw voorkeur ook is.